Ingredients:

Per a 4 persones:

* 4 galtes de porc (feu que us les marquin,ja que es couran molt millor).
* 2 cebes de figueres.
* 5 grans d’all sense pelar.
* 3 tomàquets de la branca.
* 2 patates mitjanes (1/2quilo, si fa o no fa).
* 1 got de vi blanc sec.
* 1 cullerot de brou (o d’aigua calenta amb un “cubito”, d’aquells petitons, Maggi diluït).
* 1 fulla de llorer.
* 1 branqueta de farigola.
* Oli d’oliva, sal i pebre negre.

Preparació:

– Escalfeu el forn a 180º.

– En una cassola que pugui anar al forn, tireu-hi un raig d’oli d’oliva, poseu-hi les galtes salpebrades i introduïu la cassola, tapada, al forn, que abaixareu a 160º.

– Mentre aneu controlant que les galtes es vagin coent uniformement per les dues bandes, peleu i talleu les cebes ben primes, saleu-les i poseu-les a la cassola quan vegeu que les galtes es comencin a enrossir.

– Deixeu que la ceba es vagi fent i, mentrestant, ratlleu els tomàquets als que haureu tret les llavors.

– Quan la ceba comenci a agafar aquell color transparent i brillant, afegiu a la cassola els grans d’all sense pelar, el got de vi blanc sec, el llorer i la farigola, i, al cap d’uns 10 minuts, afegiu-hi els tomàquets ratllats i deixeu que tot plegat es vagi rostint.

– Mentrestant, peleu i talleu les patates a quadradets, fregiu-les en una paella, però traieu-les tot just comencin a enrossir-se.

– Escorreu les patates de l’oli, saleu-les i, quan vegeu que el rostit ja és gairebé a punt, afegiu el cullerot de brou i les patates a la cassola procurant que aquestes s’impregnin bé del suquet del rostit.

– Deixeu que cogui tot plegat, sempre amb la cassola ben tapada, un quart d’hora més, i ja m’ho direu: Ni caldrà que poseu ganivets a taula, de tan tendres que us hauran quedat unes senzilles però, alhora, gustosíssimes galtes de porc cuites al forn.

Esperem que us agradi.