Aromatitzar les brases, preparar el foc, escollir un bon tall de carn, tenir la graella ben calenta, preparar les salses i no salar fins al final… Són qüestions que fan que la barbacoa o graella, sigui tot un èxit

Aromatitzar les brases

Per millorar el sabor del menjar a la graella, afegiu a les brases aromatitzants naturals com herbes aromàtiques (farigola, sàlvia, fonoll, alfàbrega, romaní …) o espècies com canyella en branca.

Triar una bona carn

Cal triar una bona carn, ja siguin costelles de xai, tires de costella de vedella tallades a l’estil argentí, botifarres, salsitxes … Els millors talls de carn són els que procedeixen del llom. Els més coneguts, entrecot i mitjana. La part inferior del llom constituïda per la faldilla i el costellam són també molt indicades.

Qualsevol dubte que podeu tenir, a Cal Xevi us ho resoldrem!

Tirar la sal en l’últim instant

No cal salar fins al final. Els cristalls de la sal comuna rebenten a l’acció del foc i deixen anar una quantitat d’aigua, que com que no s’evapora, espatlla l’engraellat.

Després d’aquests consells, sereu els reis de les barbacoes i podreu sorprendre amb plats de carn realment gustosos. Que vingui de gust!