No tens temps per anar a comprar cada dia i fas la compra a Cal Xevi una vegada per setmana?

A Cal Xevi et donem les normes bàsiques per a congelar i descongelar carn sense que perdi nutrients i assegurant la seva qualitat.

El primer que hem de tenir en compte és que el procés de congelació ha de ser el més ràpid possible per tal d’evitar la formació de cristalls de gel de gran tamany, que en perjudicarien la seva qualitat.

Per contra, el procés de descongelació hem d’intentar que sigui el més lent possible. És convenient que es descongeli dins la nevera, així propiciem que conservi tot el seu sabor i els nutrients i proteïnes pròpies d’aquest aliment.

En aquest sentit, no et recomanem que congelis i descongelis repetides vegades la mateixa peça, ja que fa que es trenquin els teixits, es perden nutrients pel camí i afavoreix el creixement dels microbis.

La congelació

La carn s’ha de tallar o distribuir segons la consumirem. Per millorar el procés de congelació, millor que li treiem els trossos de grassa. A continuació, l’emboliquem amb paper film o paper d’alumini (per separat o per porcions) i, posteriorment, ho empaquetem tot junt.

Si volem congelat un tros de carn ja cuinada, cap problema. Es pot guardar en perfecte estat sense cap inconvenient. És important que ens esperem a que el plat estigui ja fred, l’envasem bé i a les 18 hores, ja ho tindrem perfectament congelat, amb totes les garanties de salubritat.

La descongelació

Com t’hem indicat abans, la carn s’ha de descongelat a poc a poc, de manera natural, tan per una carn crua per una cuinada.

El temps estimat per a una bona descongelació d’una peça d’un quilo, aproximadament, és de 8 hores. Tingue-ho en compte a l’hora de fer la previsió corresponent a la cuina.

Important! Comença a cuinar la carn just després que s’hagi acabat la seva descongelació, perquè comença a deteriorar-se seguidament i per tant, a perdre els nutrients, vitamines i proteïnes que fan de la carn un dels aliments bàsics a qualsevol dieta.