Els carbassons farcits, igual que els carbassons “normals” farcits, són plats fixos en el nostre receptari.

Si bé la recepta de carbassons farcits admet moltes variacions, depenent dels ingredients que tinguem a la nostra nevera, són farcits de carn com més ens agraden.

Ingredients carbassons rodons farcits per a 4 persones:

– 4 Carbassons rodons
– 250 gr. carn picada de pollastre
– 1 Ceba tendra
– 1/2 Pebrot vermell
– 1/2 Pebrot verd
– 3 Tomàquets (500 gr. Aprox.)
– Herbes provençals
– Oli d’oliva
– Sal
– Formatge ratllat

Ingredients per fer beixamel:

– 250 ml de llet sencera
– 1 Cullerada de Maicena
– 2 Cullerades d’oli d’oliva
– sal
– nou moscada

Elaboració carbassons rodons farcits:

– Posem a coure abundant aigua amb sal en una olla. Mentrestant, netegem i tallem, a manera de tapa, la part de dalt dels carbassons rodons.
– Buidem amb una cullereta de cafè, amb molta cura de no trencar-los. Reservant la carn del carbassó.
– Quan comenci a bullir l’aigua, introduïm els carbassons i “la seva tapa” a la cassola.
– Deixem coure durant 5 minuts, traiem, escorrem i reservem. Mentre piquem la ceba tendra i els pebrots.
– Tirem en una cassola durant 10 minuts a foc lent.
– Assaonem la carn picada i la tirem a la cassola.
– Remenem i deixem fer durant mentre, rentem, assequem i ratllem els tomàquets.
– Aboquem els tomàquets ratllats a la cassola, vam pujar el foc, amanim amb herbes provençals, remenem i deixem que es faci el conjunt durant 15 minuts.
– Rectifiquem el punt de sal i retirem del foc.
– Preparem la beixamel daurant en una paella amb oli d’oliva, la Maizena. Hi tirem la llet i remenem amb unes varetes.
– Quan espesseixi, retirem del foc, assaonem al gust i tirem un polsim de nou moscada.

En una font de forn, tirem a la base unes cullerades del sofregit de tomàquet i de beixamel, el just per cobrir.

– Col·loquem els carbassons buits i omplim, intercalant capes de sofregit de tomàquet i carn, amb beixamel. Procurar que l’última sigui de beixamel.
– Escampem el formatge ratllat per sobre i gratinem al forn.
– Servim els carbassons rodons farcits amb la “tapa” o sense, com més t’agradi.

Esperem que quedeu plens i sobretot que us agradi aquesta recepta. Bon profit!